Caută

10 (ZECE), un film care va ajunge la toti romanii, din tara si din strainatate

· Pe 15 mai 2018 a avut loc o proiectie speciala a filmului 10 (ZECE), organizata cu sprijinul Grand Cinema&More din Baneasa Shopping City si UPC Romania, in prezenta protagonistilor.

· Protagonistii documentarului 10 (ZECE) au povestit cum si-au continuat proiectele surprinse in filmul care va putea fi vazut, gratuit, din 21 mai pe www.10film.ro.

· Documentarul 10 (ZECE) este prima parte dintr-o serie de documentare care prezinta o societate aflata in schimbare. De ce este nevoie de modele pozitive intr-o societate? Ce ne face sa ne asumam riscuri si cum apar liderii? Cum arata o Romanie ideala?Pe 15 mai, protagonistii documentarului 10 (ZECE) au avut ocazia de a povesti cum continua proiectele surprinse in filmul care va fi lansat online in data de 21 mai, pe site-ul www.10film.ro. Cu aceasta ocazie, un Q&A cu protagonistii si producatorul filmului a avut loc in cadrul proiectiei de presa organizata cu sprijinul Grand Cinema&More din Baneasa Shopping City si UPC Romania.


Intrebata de unde a venit ideea acestui film si de ce a ales acest nume, Nicoleta Talpes (producator) a declarat: „In 2016 am lansat in Romania documentarul Demain, premiat cu Cesar pentru cel mai bun film al anului. Acolo erau prezentate exemple ale societatii civile din peste 10 tari, de la educatie la agricultura si economie. Am vrut ca un asemenea portret sa existe si pentru initiativele oamenilor de la noi din tara. Pentru mine, cifra 10 inseamna excelenta. Indiferent de domeniul despre care am ales sa vorbim, povestile pe care le prezentam ne pot servi ca exemplu, ne inspira si ne dau incredere ca si in Romania exista initiative de care eram obisnuiti sa auzim numai in societatile dezvoltate.


Pentru realizarea documentarului au fost realizate interviuri cu: Alexandru Mironov (scriitor), Vintila Mihailescu (antropolog), Domnica Petrovai (psiholog), Marius Cosmeanu (sociolog), Zoli Toth (artist, muzician), Alex Gavan (alpinist), Cristian China Birta (blogger), Adina Magsi (Every Can Counts Romania), Andrei Cosuleanu (Let’s Do It Romania!), Anca Banita (Let’s Do It Romania!), Ivan Patzaichin (Rowmania), Doru Frolu (Rowmania), Cristian Lascu (Parcul Natural Vacaresti), Dan Barbulescu (Parcul Natural Vacaresti), Felicia Ienculescu-Popovici (GreenMogo), Gabriel Diaconu (consultant permacultura), Anastasia Staicu (Asociatia SNK), Mihai Toader Pasti (EFdeN), Oraan Marculescu (Stiinta&Tehnica), Paul Badea (Asociatia ARMS), Alexandru Teodorescu (Renovatio), Marc Areny (inventator Logan electric), Calin Alexa (IFIN-HH), Bogdan Olteanu (UPC Romania), Ionut Budisteanu (inventator).

Din 21 mai 2018, documentarul 10 (ZECE) va fi disponibil gratuit pe site-ul 10film.ro si pe canalul de YouTube, pentru a putea fi vazut de un public cat mai numeros. Trailerul filmului poate fi urmarit mai jos.Despre 10 (ZECE)

10 (ZECE) este prima parte dintr-o serie de documentare care prezinta o societate aflata in schimbare. De ce este nevoie de modele pozitive? Ce ne face sa ne asumam riscuri si cum apar liderii? Cum arata o Romanie ideala?

In societatile dezvoltate stiinta si educatia sunt temele prioritare. Tehnologia este un catalizator al schimbarii si evolutiei. Impactul asupra mediului nu este neglijat de cei care pun in aplicare initiative ce pot fi oricand luate ca exemple. De la case solare, constructii verzi, la masini electrice si surse de incarcare cu energie electrica, pana la procurarea hranei prin metode alternative, agricultura urbana, permacultura, ecoturism - toate fac portretul unui nou curent care a luat avant in Romania. Specialisti in sociologie, ecologie, psihologie sau tehnologie, dau voce unei noi gandiri in societatea romaneasca.

In octombrie 2017, un preview al acestui film a fost prezentat in deschiderea GreenTech Film Festival, primul festival zero CO2 din Romania. Filmarile au fost realizate in perioada august – septembrie 2017, in Bucuresti si Alba-Iulia. Deplasarile pentru productia filmului s-au facut cu masini electrice, pentru a pastra o amprenta redusa de carbon.

Proiectie de presa organizata cu sprijinul: Grand Cinema&More din Baneasa Shopping City, UPC Romania

Productie: Productie, regie si scenariu: Nicoleta Talpes; Montaj, Editare si Sunet: Oana Ghiocel; Voce: Marius Vintila, Muzica: Zoli Toth.

Nume film: 10 ZECE

Gen film: Documentar

Durata: 55minute

Premiera in Romania: 21 mai 2018, pe website: www.10film.ro

Facebook: https://www.facebook.com/10zecefilm

Youtube: https://www.youtube.com/channel/UC5sNQnrduyuwYYpiwf2WCYw

Instagram: https://www.instagram.com/10zece/

Website: www.10film.ro

PR & Press: office@imagefactory.ro